Nieuwsbrief

16.557 leerlingen laten de sigaret links liggen.
Vanaf 1 juni zullen ook 55-jarige Vlamingen automatisch een uitnodiging met gratis stoelgangtest ontvangen.
De televisiereeks '13 Reasons Why' op Netflix doet heel wat stof opwaaien. Bezorgd om deze reeks? Het Vlaams Expertisecentrum Suïcidepreventie (VLESP) geeft advies hoe je jongeren kan ondersteunen bij het bekijken van deze reeks.
Hoe zorg je er voor dat een initiatief ter promotie van beweging bij ouderen succesvol is? Met welke drempels en succesfactoren hou je best rekening?
Van 15 mei tot 30 september loopt de waakzaamheidsfase rond warme dagen. Verzorg jezelf maar help ook alleenstaande ouderen, chronische zieken en kinderen. Kom via www.warmedagen.be te weten hoe!
Het komende weekend en maandag wordt zeer warm weer voorspeld. Daarom geldt van zaterdag tot maandag de waarschuwingsfase van het hitteplan.
Roken ontspant me. Het is even een moment voor mezelf. Dit zijn de excuses die veel rokers gebruiken om te kunnen blijven roken. Nochtans geeft roken net meer stress.
Sneller, handiger, gezonder ... doe je voordeel met de fiets. Eén dag per week op je zadel maakt al een groot verschil. De echte VeloVedet? Dat ben jij!
Campagnefilm ter gelegenheid van De Week Van De Opvoeding. Deze jaarlijkse campagne van 16 tot 23 mei wil alle ouders en opvoeders erkennen in hun opvoedingscapaciteiten.
Op 1 juni vond de eerste projectdag plaats. Tijdens dit ontmoetingsmoment stelde de partnerogrni
De tabakstop app geeft tips, advies en feedback op maat aan rokers die willen stoppen. Moeilijk momentje? De paniekknop helpt hen erdoor. Wie rookt, maar (nog) niet wil stoppen, vindt op de app heel wat informatie.
Er werd massaal deelgenomen aan de ‘Award Week van de Valpreventie’. Liefst 194 organisaties uit verschillende settings (thuissetting, woonzorgcentra, ziekenhuizen e.a. ) streden mee voor de Award.
In onze regio gingen dit jaar 236 klassen van de 1e graad secundair de uitdaging aan om 6 maanden lang minstens 90% rookvrij te blijven. In totaal slaagden 93,81 % van de geregistreerde klassen.
De jury van Rode Neuzen wees budget toe aan 3 projecten van Warme Stad Gent! Een stadsgame rond de sociale kaart van Gent, een online buddy-systeem voor studenten en een Overkop-huis voor jongeren.
Zottegem krijgt versterking van 4 topvrouwen. Zij zetten hun schouders onder de Zottegemse campagne voor de vroegtijdige opsporing van baarmoederhalskanker.
We vereenvoudigen de subsidieregeling van de schoolprogramm's 'Tutti Frutti' en 'Melk op school' en steken het hele concept in een eigentijds jasje.
Het Cedric Hèle Instituut voert, in opdracht van minister Vandeurzen, een onderzoek naar de noden van de eerstelijnszorgverleners in het omgaan met psychosociale problemen van kankerpatiënten.
chi
 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen