Nieuwsbrief

Pakket: Campagnematerialen Bullshit Free Generation

Álle bullshit over roken de wereld uit helpen. Daar streeft het tabakspreventieproject ‘Bullshit Free Generation’ naar. Het doel? Een generatie doen ontwaken die, als het over roken gaat, kritischer en weerbaarder is dan ooit.

Goed begonnen, is half gewonnen. Daarom ontvangen alle deelnemende scholen een campagnepakket met verschillende campagnematerialen. Zo maak jij iedereen op school warm voor Bullshit Free Generation. Je ontvangt dit pakket na inschrijving.

Wat zit er in het campagnepakket?

  • Poster met alle challenges + stickers
Gaan jullie alle uitdagingen aan? Dan ontvangt je school per graad een grote poster met de vijf challenges. Hang die goed in het zicht. En keep the vibe alive met de stickers ‘Gestart’, ‘Goed bezig’, ‘Almost there!’ en ‘Done!’.
  • Posters met fabels over roken en de vraag 'wie gelooft deze bullshit?'
We stellen zes fabels over roken aan de hand van zes posters in vraag. De bedoeling? Leerlingen nieuwsgierig maken en discussies op gang trekken. Tijdens de challenges ontdekken de leerlingen waarom de uitspraken onzin zijn.
  • Stickers voor de leerlingen
Je ontvangt stickers met de naam en het vuistje van Bullshit Free Generation. Wil je de leerlingen prikkelen? Verspreid de stickers dan zonder verdere uitleg in gemeenschappelijke ruimtes. And see what happens. 
  • Postkaartje voor het schoolteam
Bezorg collega’s, directie, werkmannen en schoonmakers een postkaartje van Bullshit Free Generation (ter vervanging van de folder). Breng iedereen op de hoogte van Bullshit Free Generation. Zo vergroot je het draagvlak en de kans op succes.
  • Thee voor het schoolteam

Zorg ervoor dat het project niet halfweg strandt. Blijf iedereen motiveren. Bijvoorbeeld met een dampend kopje thee.

  • Fotogadgets voor in een fotobooth

Een Bullshit Free-foto, dat is er een foto die aantoont dat je school en leerlingen kritisch staan tegenover (de bullshit over) roken. De foto-challenge roept op om zoveel mogelijk Bullshit Free-foto's te delen met de #bullshitfreegeneration. De gadgets uit de fotobooth maken deze challenge extra plezant!

Voor wie?

Leerlingen (van 12 tot 18+) en schoolpersoneel uit gewoon en buitengewoon secundair onderwijs.

Wie kan met dit materiaal aan de slag?

Gewoon en buitengewoon secundair onderwijs, CLB, …

Meer informatie?

Voor extra ondersteuning, het ontlenen van materialen rond Bullshit Free Generation of info over het regionale aanbod kan je terecht bij het Logo van jouw regio. Meer info vind je ook op de website www.bullshitfree.be.

 

 

 

← Vorige

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen