Nieuwsbrief

← Vorige

Communicatie-actie 'Wees niet gek. Doe de tekencheck!'

Ben jij tijdens de lente- en zomermaanden ook vaak buitenshuis? Genietend van een dagje in het bos, park of in de tuin? Geniet er van, maar let ook op, want je kan gebeten worden door een teek, een klein spinachtig beestje. 

Ze bevinden zich tussen struiken of hoog gras en kruipen op mensen en dieren. Ze zijn op zoek naar bloed om zich voor te planten. Ben je in de natuur geweest? Controleer jezelf en anderen de dag zelf nog, want sommige teken kunnen je ziek maken. 

Een teek gevonden? Verwijder de teek rustig en in één beweging, de dag zelf nog. Noteer wanneer je gebeten bent en hou de plek gedurende een maand extra in de gaten. Ga naar je (huis)arts als je rond de beet een groter wordende kring ontstaat of wanneer je griepachtige symptomen voelt. 

Registreer je tekenbeet via www.tekennet.be of via de app van TekenNet. Help zo het onderzoek naar teken en tekenziekten vooruit. 

Voor wie?

Algemene bevolking

Wie kan hiermee aan de slag? 

Lokale besturen, OCMW's, dienstencentra, bib, huisartsen, apothekers, verpleegkundigen, kinderartsen en zorginstellingen, ...

Waarom?

Het is erg belangrijk om je te controleren op teken. Een teek bijt meestal zonder dat je het merkt en bijt zich vast op plaatsen die bedekt zijn met kleren, of die niet direct zichtbaar zijn. Elk jaar worden erg veel mensen gebeten door een teek, zeker niet alleen na een wandeling in het bos.

 Meer info?

Je kan de folder 'Wees niet gek. Doe steeds de tekencheck!' bestellen via www.tekenbeten.be/bestelformulier.

Lees alles in detail op www.tekenbeten.be

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen