Nieuwsbrief
← Vorige
De voedingsdriehoek
Gezond eten: wat is dat nu precies? En hoe kan je ook milieuverantwoorde keuzes maken? In de media verschijnen zoveel tegenstrijdige berichten dat je op den duur het bos door de bomen niet meer ziet. Daarom verzamelde Vlaams Instituut Gezond Leven alle huidige wetenschappelijke kennis over gezonde en milieuverantwoorde voeding – wat krijgt de voorkeur, wat beperk je beter – voor jou in de voedingsdriehoek. Eten volgens de voedingsdriehoek is niet alleen goed voor jezelf, maar ook voor de planeet! Gezond en milieuverantwoord eten gaan namelijk heel sterk hand in hand.
Voor wie?
De voedingsdriehoek is geschikt vanaf de leeftijd van 1 jaar.
Wie kan met het model van de voedingsdriehoek aan de slag?
Gemeenten, OCMW’s, lokale dienstencentra, scholen, CLB's, bedrijven, huisartsen, apothekers, verpleegkundigen ...
Praktisch
Hoe kan je ervoor zorgen dat je doelgroep de voedingsdriehoek integreert in zijn of haar dagelijkse leven?
- Informeer en sensibiliseer (infosessies, affiches, folders, tekstjes nieuwsbrieven)
- Faciliteer (zorg voor een omgeving die een gezonde keuze uitlokt)
- Reglementeer (maak samen afspraken)
Doe dit stap voor stap, werk samen, stel een actieplan op en verspreid de boodschap.
- Bestel via het Logo promomateriaal zoals affiches, folders, postkaarten, placemats (zolang de voorraad strekt).
- Op de website van het Vlaams Instituut Gezond Leven kan je zelf ook een aantal materialen bestellen.
- Eet jij gezond? Beweeg jij voldoende? Doe de test op mijn.gezondleven.be
Het Logo zet je op weg
Voor een lezing over gezonde voeding en de actieve voedingsdriehoek door een diëtist kan je bij het Logo terecht. De inhoud kan aangepast worden aan de doelgroep (senioren, kinderopvang, allochtonen, ouders,...).