Nieuwsbrief

← Vorige

Gevoelsmuur of gevoelsstand met buttons

Hoe vaak krijg je de vraag ‘Hoe is’t?’. En hoe vaak antwoord je dan snel ‘goed’? Gevoelens kunnen je overweldigen, opdringen, je uit je concentratie halen of je rust verstoren. Maar hoe voelen mensen zich echt? Misschien wel een beetje gestrest, moe, enthousiast of trots?

Met de gevoelsbuttons breng je spreken over gevoelens onder de aandacht van een groot publiek. Ze motiveren letterlijk tot gesprek en nodigen uit voor een open dialoog. Laat bezoekers een button opspelden en spreek erover.  

Doordat er 10 verschillende buttons (trots, enthousiast, hoopvol, content, gelukkig, triest, bezorgd, gestrest, moe en verward) worden aangeboden met aangename en minder aangename gevoelens willen we ook het stigma om te praten over moeilijkere gevoelens verminderen.

Voor wie?

Lokale besturen kunnen de stand plaatsen op de markt, openbare plaatsen, zwembad, gemeentehuis, festivals, opendeurdagen, bib…

Ook in scholen en bij zorgpartners is dit een heel toffe actie!

Aan de slag

Logo Gezond+ stelt twee manieren voor om de buttons te gebruiken: zelf een gevoelsmuur maken of een gevoelsstand ontlenen.

MAAK JE EIGEN GEVOELSMUUR

Maak zelf een muur gevuld met gevoelsbuttons. De buttons zijn bijvoorbeeld gemakkelijk te bevestigen op een piepschuimen plaat of doek. Zet de muur neer op een drukbezochte, openbare plaats in je gemeente/organisatie.

Je kan kiezen om:

  • de buttons op voorhand op een muur te spelden en voorbijgangers er eentje te laten kiezen en dat bij zichzelf op te spelden. Op die manier tonen mensen aan elkaar hoe ze zich voelen.
  • voorbijgangers een button te laten kiezen om op de muur te spelden. Op die manier krijg je een beeld van hoe mensen in je organisatie/groep zich voelen.

Praktisch: Je kan buttons aankopen bij Logo Gezond+ vzw. Eén set van buttons bestaat uit 100 buttons (10 van elk).

De prijs per set bedraagt 20 euro. Bij dit pakket ontvang je ook 50 postkaarten waarmee je de algemene boodschap van de actie verspreidt.

Liever aan de slag met stickers? Vraag het sjabloon voor een stickervel met de 10 emoties aan bij Logo Gezond+. Ideaal voor hele grote groepen zoals een school.

 

CREEER EEN KLEURRIJKE GEVOELSSTAND

Is zelf een muur maken geen optie? Ga dan voor de gevoelsstand. Plaats de stand op de markt, in de bib, het zwembad, gemeentehuis of ... Ook in scholen of bij zorgpartners is dit een hele toffe actie

Praktisch: Je kan een stand ontlenen bij Logo Gezond+ vzw. Dit bestaat uit 2 roll-up banners en 10 bokalen met de verschillende emoties in (1 type per bokaal).

Je kan kiezen om:

  • voorbijgangers een button te laten kiezen en dat bij zichzelf op te spelden. Op die manier tonen mensen aan elkaar hoe ze zich voelen.
  • voorbijgangers een button te laten kiezen om op een muur/wand te spelden. Op die manier krijg je een beeld van hoe mensen in je organisatie/groep zich voelen.

Extra

De gevoelsmuur en gevoelsstand zijn makkelijk uit te breiden met het promotiemateriaal van Samen Veerkrachtig, Fit in je hoofd en NokNok. 

Maak de gevoelsmuur bekend via website, infomagazine, sociale media.

Meer weten of bestellen?

Jolien Braeckman

 

 

Materialen

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen