Nieuwsbrief

Gratis rondleiding voor leerkrachten secundair onderwijs

Expo "ROOK":
 

De Expo ROOK gaat over de plaats van roken in onze samenleving, vroeger en nu. Met talloze foto’s, filmpjes, materiaal en affiches wordt heel mooi weergegeven hoe de sociale omgang rond roken immens verschoven is de voorbije decennia. De expo zet aan tot nadenken over veranderende sociale normen, de rol van reclame en preventie.

Het Huis van Alijn heeft samen met het Instituut Gezond Leven verschillende interactieve rondleidingen, op maat van jongeren uitgewerkt. Zo richt de tentoonstelling zich op alle kinderen en jongeren uit het secundair onderwijs: de drie graden uit ASO, BSO, KSO en TSO.

Voor wie?

Gratis rondleiding voor leerkrachten secundair onderwijs.

Kostprijs?

Gratis

Datum?

Dinsdag 5 februari 2019

Locatie?

Museum Huis Van Alijn
Kraanlei 65
9000 Gent

 

Programma?

12u30-13u00:     Welkom en broodje 
13u00-14u30:     Rondleiding met gids
14u30-15u00:     Voorstelling lessenpakket
15u00-16u00:     Receptie met prijsuitreiking

Inschrijven kan tot en met 15 januari 2019.

TIP: Scholen die deelnemen aan het pilootproject Bullshit Free Generation kunnen deze rondleiding gebruiken om de challenges uit te voeren.

Wedstrijd:

Het wedstrijdconcept: Op 1 september 2018 werd het algemeen rookverbod in alle scholen van kracht. Ga hiermee creatief aan de slag met je leerlingen en maak bijvoorbeeld een niet-roken-bord voor jullie school, een graffiti-tekening, een originele foto of filmpje, een online GIF, cartoon of meme…

Stuur je creatieve inzending naar gorik.zelderloo@gezondplus.be voor 31 januari 2019 en maak kans op een gratis klasbezoek naar de expo. De winnaars worden bekend gemaakt op de rondleiding.

 

 

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen