Nieuwsbrief

Roll-upbanner: Griepvaccinatiecampagne ‘Zorg dat je niets mist door griep’ (zwangere vrouwen)

Met deze roll-up banner zet je de griepvaccinatiecampagne in de kijker. Op de banner zie je het campagnebeeld gericht op zwangere vrouwen met de slogan 'Zorg dat je niets mist door griep'.

Zet de banner bij een infostand of op een plaats waar veel zwangere vrouwen langskomen.  Je gebruikt de banner binnen.

Als u zwanger bent tijdens het griepseizoen, kunt u zich best laten vaccineren tegen de seizoensgriep. Dat kan vanaf het tweede trimester van de zwangerschap (14 weken). Griepvaccinatie tijdens de zwangerschap beschermt ook uw baby tijdens de eerste maanden na de geboorte.

Waarom? 

Griep kan gevaarlijk zijn, zowel voor een zwangere vrouw als voor haar ongeboren kind. Als zwangere vrouw loopt u meer risico dat u in het ziekenhuis moet worden opgenomen. Ook is er kans op een laag geboortegewicht van de baby, vroeggeboorte of zelfs een miskraam.

Griepvaccins voor zwangere vrouwen zijn niet gratis, maar ze worden wel gedeeltelijk terugbetaald door het ziekenfonds. De arts vermeldt in dat geval ‘derde-betalingsregeling van toepassing’ op het voorschrift, waardoor u bij de apotheek minder moet betalen voor het griepvaccin.

Voor wie? 

Zwangere vrouwen die in het tweede of derde trimester van hun zwangerschap zijn op het ogenblik van het griepseizoen.

Wie kan dit materiaal bestellen?

Iedereen die in contact komt met zwangeren

← Vorige

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen