Nieuwsbrief

← Vorige

Jouw huis, mijn werkplek

Roken op het werk is verboden zodat niemand op de werkplek blootgesteld wordt aan tabaksrook. Thuis roken kan uiteraard wel, maar wat betekent dit dan voor mensen die bij rokers in huis werken, als huishoudhulp of verpleegkundige bijvoorbeeld? Hoe kunnen we met wederzijds begrip en overleg komen tot een gezonde werkplek?

Voor deze nieuwe campagne slaan de werkgeverskoepels en de vakbonden binnen de openbare en private diensten voor gezinszorg en dienstenchequebedrijven de handen in elkaar, met de ondersteuning van de Vlaamse Logo’s, Kom op tegen Kanker, het Vlaams Instituut Gezond Leven en de Vlaamse overheid.

Voor wie?

Mensen die bij andere mensen thuis werken, alsook hun werkgevers en leidinggevenden.

Wie kan met 'Jouw huis, mijn werkplek' aan de slag?

Iedereen die in contact komt met rokende mensen in de thuiszorg- en thuishulpverlening.

Praktisch

  • Op de website www.jouwhuismijnwerkplek.be vinden thuiswerkers, hun leidinggevenden en rokers regelgeving ter zake, gezondheidseffecten, een overzichtelijk filmpje en een leidraad om tot oplossingen te komen.
  • Logo Gezond+ ondersteunt thuiszorgdiensten bij de uitwerking van deze campagne. Bij het Logo zijn folders en muntjes te verkrijgen waarmee cliënten en thuiswerkers gesensibiliseerd kunnen worden en het gesprek kan aangegaan worden.

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen