Nieuwsbrief

← Vorige

Warme Steden

Vijf Vlaamse pilootsteden (Brugge, Gent, Turnhout, Leuven en Genk) zetten samen met lokale partners een integraal en evidence-based beleid op dat de geestelijke gezondheid bij (zeker ook maatschappelijk kwetsbare) kinderen en jongeren (tot 24 jaar) versterkt. Zo wordt de stad voor hen een ‘Warme Stad’.
 
Het consortium van partners: Fonds Ga voor Geluk, Lucas KU Leuven, VIGeZ en de Vlaamse Logo’s stuurt het project aan.
 
Hoewel het mentaal welbevinden van de jongste Vlaamse jongeren vrij goed is, zijn er een groot aantal risicofactoren voor geestelijke gezondheid. Inzetten op veerkracht en geestelijke gezondheidsbevordering (universele preventie) is absoluut noodzakelijk. Want onze jongeren zijn onze toekomst.

Voor wie?

Kinderen en jongeren tot 24 jaar

Wie kan de campagne opzetten?

Het pilootproject loopt tot 2019 in 5 Vlaamse steden. In Oost-Vlaanderen voert Gent samen met Logo Gezond+ vzw en geëngageerde organisaties uit het werkveld dit project uit. Na evaluatie bekijken de partners hoe het pilootproject vervlaamst kan worden.

Actieplan

Benieuwd welke acties in Gent gerealiseerd worden? Neem dan een kijkje op www.warmestadgent.be.

Wedstrijd: Een warme citytrip ter waarde van max. 5000 euro voor ‘de warmste daad’

Warme Stad Gent reikt met de steun van het Fonds Ga voor Geluk een prijs voor 'de warmste daad' uit: een citytrip naar keuze voor jongeren tussen 12 en 25 jaar. Vind je dat jij of jouw groep deze prijs verdient? Neem zeker deel aan de wedstrijd! Op de website van Warme Stad vind je meer info!

De prijs zal uitgereikt worden op 11 oktober tijdens het event Geestig Gent op het Woodrow Wilsonplein! Van de partij deze dag zijn alvast Jan Matthijs, Fatih, Radio Gaga en Rauw en Onbesproken, maar je kan er ook meedoen aan workshops slam poetry en dans en een vrij podium!

Meer informatie

Voor meer informatie kan je terecht bij sarah.peene@gezondplus.be of op de website van Warme Steden.
 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen