Nieuwsbrief

← Vorige

Goed-gevoel-stoel


1 op de 7 mensen in onze maatschappij heeft het moeilijk, iedere dag. Ze ervaren problemen met geld, gezondheid, erbij horen, werk vinden, goed wonen… De ‘Goed-gevoel-stoel’ helpt maatschappelijk kwetsbare mensen met het versterken van hun mentale veerkracht. Het traject is een laagdrempelige manier om met lotgenoten aan een goed gevoel te werken en het vast te houden. ‘Goed-gevoel-stoel’ staat symbool voor ‘Geef je goed gevoel een stevige stoel’ en is de verzamelnaam voor 3 bijeenkomsten.

Boek de Goed-gevoel-stoel en verhoog de draagkracht van maatschappelijk kwetsbare mensen.

Voor wie?

Maatschappelijk kwetsbare mensen

Wie kan de ‘Goed-gevoel-stoel’ organiseren? 

Lokale besturen, organisaties en verenigingen en begeleiders van kansengroepen, iedereen die werkt met maatschappelijk kwetsbare mensen zoals verenigingen waar armen het woord nemen, welzijnsschakels, OCMW, buurthuizen en sociale economiebedrijven. 

Waarom?

We kunnen de rugzak van maatschappelijk kwetsbare mensen niet wegnemen. Maar we kunnen er wel voor zorgen dat ze meer kracht hebben om hun rugzak te dragen.

Praktisch

Duur: drie praatsessies van telkens ongeveer 2,5 uur. Tijdens de praatsessies leert de groep de 'Goed-gevoel-stoel' kennen. De vier poten vertegenwoordigen elk een manier om net als een stoel op je poten te staan: hulp en steun zoeken, jezelf beschermen, goed doen en jezelf graag zien. Na de sessies volgen een reeks 'Goed-gevoel-acties' in groep. Elke sessie bevat een lijst met tips om goed-gevoel-acties te organiseren
 
Groepsgrootte: 8 tot 12 deelnemers - bij voorkeur een groep die ook na de praatsessies verder blijft bestaan, om aan de slag te gaan met de goed-gevoel-acties
 
Begeleiding: De goed-gevoel-stoel wordt bij voorkeur begeleid door iemand die vertrouwd is met de groep. Begeleiders kunnen een gratis train-de-trainer-sessie volgen. Je kan ook een externe begeleider inschakelen. 
 
Kostprijs voor externe begeleider: 150 euro per sessie + verplaatsingskosten. Aanvragen verlopen via het Logo .
 
Kijk ook eens op www.goedgevoelstoel.be
 

Meer weten of actie ondernemen? Jolien Braeckman

 

Materialen

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen