Nieuwsbrief

Don15Sep
Ma31Okt

Tutti Frutti

Tutti Frutti is het bekende fruitproject voor scholen. Niemand minder dan Jommeke zet zijn tanden in de bekende fruitactie. Samen met heel de klas eten de kinderen op een vaste dag in de week een stuk fruit als tussendoortje.

Het doel?

Kinderen en jongeren meer groenten en fruit te doen eten. Want nog te weinig kinderen eten voldoende groenten en fruit. De gemiddelde fruitconsumptie daalt zelfs. Op korte termijn voorkom je overgewicht door genoeg fruit te eten. Op lange termijn heb je daarmee minder kans op welvaartziekten zoals hart- en vaatziekten.

Deelnemen aan Tutti Frutti

een contract afsluiten met een handelaar uit de buurt of met de ouders afspreken om op één of meerdere dagen zelf fruit mee te brengen als tussendoortje.

Voor wie?

Klassen uit het basis- en secundair onderwijs

Wie kan Tutti Frutti organiseren?

CLB, directie, graadcoördinator, leraren

Praktisch

Dit schooljaar kunnen scholen zich inschrijven tussen 15 september en 15 oktober op www.fruit-op-school.be. Wie meedoet, ontvangt een welkomstpakket met affiches, wedstrijdkalenders en enkele handige fruit-gadgets. Met het educatief pakket neem je voedingseducatie op in je lessen. Download het pakket gratis!

Testfase nieuw concept Tutti Frutti

In het volgend schooljaar 2016-2017 wordt een aangepast Tutti Frutti concept uitgetest in enkele Vlaamse scholen. Het nieuwe concept bestaat uit een gratis distributieperiode van groenten en fruit gedurende 10 weken. Scholen voor buitengewoon onderwijs (lager en secundair) én scholen uit het basisonderwijs met een hoog aantal indicatorleerlingen komen in aanmerking voor een verlenging van de gratis periode met opnieuw 10 weken. Op die manier willen we inspelen op de noden van kwetsbare groepen. Na de gratis periode worden scholen gestimuleerd het project zelf verder te zetten via een fruit-in-de-boekentas afspraak met de ouders of een eigen fruitabonnement. Bij positieve evaluatie zal het nieuwe concept op termijn geïmplementeerd worden in alle Vlaamse scholen.

Het Logo zet je op weg

Het Logo geeft je advies en helpt je, indien wenselijk, met de praktische kant van de inschrijving.

Meer info

www.fruit-op-school-be of logo.brussel@vgc.be

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen