Nieuwsbrief

Geestelijke gezondheid op het werk

Aandacht hebben voor de mentale gezondheid van medewerkers brengt op. Niet alleen voor de medewerker zelf, maar ook voor het bedrijf: minder verzuim, een beter prestatieniveau, hogere productiviteit, verhoogde betrokkenheid en minder personeelsverloop.

Mentaal gezonde medewerkers besparen je als werkgever veel kosten. Maar dat vraagt actie. Enerzijds moet je oog hebben voor organisatorische maatregelen die zorgen voor werkbaar werk. Anderzijds dien je individuele maatregelen te nemen die de mentale veerkracht en weerbaarheid van je medewerkers verhogen.

Je kan terecht bij je externe dienst voor preventie en bescherming op het werk voor ondersteuning op maat.

https://logogezondplus.be/sites/default/files/domain%20editor/gezondpluscm/6-GG/SamenVeerkrachtig/Project%20-%20Samen%20veerkrachtig%20-280x200.png

10-daagse van de Geestelijke Gezondheid

Op 10 oktober is het opnieuw de Werelddag van de Geestelijke Gezondheid. Door het grote succes maken we er een tiendaagse van de geestelijke gezondheid van. We tellen samen tien dagen af naar tien oktober. 'Samen Veerkrachtig' is de rode draad en dat is geen toeval. Veerkracht is datgene wat je nodig hebt om na een mentale tik een frisse start te nemen. Zelf aan de slag gaan rond dit thema?

Laat je inspireren door de inspiratiegids Tiendaagse Geestelijke Gezondheid 2019 of ontdek op onze themawebsite www.hoegaathetecht.be hoe je als organisatie of lokaal bestuur concreet aan de slag kan met het thema geestelijke gezondheid.

 

 
 
Ga aan de slag.
4 voor 12
Doorbreek het taboe over psychische kwetsbaarheid met de campagne 4 voor 12.
Fit in je hoofd, goed in je vel (16+)
Versterk je mentale veerkracht!
Goed-gevoel-stoel
Praatsessies die de mentale veerkracht van maatschappelijk kwetsbare groepen versterken. Het traject is een laagdrempelige manier om met lotgenoten aan een goed gevoel te werken en het vast te houden.
 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen