Nieuwsbrief

Geestelijke gezondheid op school

1 op 3 jongeren voelt zich niet altijd goed in zijn vel. Inzetten op een breed geestelijk gezondheidsbeleid op school is dan ook belangrijk. Een gezonde school streeft ernaar iedere leerling en leerkracht zichzelf te laten zijn binnen de groep. Dit betekent dat zowel het klas- en schoolklimaat als de schoolinfrastructuur en de omgeving worden aangepakt.

Om dit te realiseren kan je een beroep doen op het Logo, dat hiervoor nauw samenwerkt met de schoolondersteunende diensten en CGG’s.

https://logogezondplus.be/sites/default/files/domain%20editor/gezondpluscm/6-GG/SamenVeerkrachtig/Project%20-%20Samen%20veerkrachtig%20-280x200.png

10-daagse van de Geestelijke Gezondheid

Op 10 oktober is het opnieuw de Werelddag van de Geestelijke Gezondheid. Door het grote succes maken we er een tiendaagse van de geestelijke gezondheid van. We tellen samen tien dagen af naar tien oktober. 'Samen Veerkrachtig' is de rode draad en dat is geen toeval. Veerkracht is datgene wat je nodig hebt om na een mentale tik een frisse start te nemen. Zelf aan de slag gaan rond dit thema?

Laat je inspireren door de inspiratiegids Tiendaagse Geestelijke Gezondheid 2019 of ontdek op onze themawebsite www.hoegaathetecht.be hoe je als organisatie of lokaal bestuur concreet aan de slag kan met het thema geestelijke gezondheid.

 

 
 
Ga aan de slag.
4 voor 12
Doorbreek het taboe over psychische kwetsbaarheid met de campagne 4 voor 12.
Fit in je hoofd, goed in je vel (16+)
Versterk je mentale veerkracht!
NokNok (12-16 jaar)
NokNok versterkt jongeren hun veerkracht. De campagne bundelt knaltips en coole opdrachten waarmee ze werken aan meer veerkracht en een goed gevoel.
Poppentheater: De Clown zit klem
Warme William-campagne
Warme William is een grote blauwe beer die iedereen uitnodigt om te vertellen wat er scheelt en die graag een luisterend oor aanbiedt.
 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen